Imate radi maline? Tudi vaša koža jih ima!

Maline niso le okusni poletni priboljšek. Vsebujejo tudi biotin, ki povečuje prožnost in elastičnost kože, zato jih poleg ”sladkanja” lahko uporabite tudi za nego svoje kože. (Hvaležna vam bo!). Zaradi treh sadnih kislin (salicilne, citronske in jabolčne) v malinah in mlečne kisline v mleku, bo vaša koža videti pomlajena.

Maline so izjemna komponenta za naravni piling saj vsebujejo majhne peške, ki pustijo kožo svilnato, pomlajeno in sijočo. Božanski malinov vonj pa poskrbi za fantastično razpoloženje in prijetno odišavljeno kožo.

 

Sestavine :
Maline (12 malin)
2 žlici mleka

Priprava :
Maline zmečkamo z vilico ali rokami in dodamo mleko, da dobimo kašasto teksturo. Potrebujemo le toliko malin, da dobimo 2 žlici kaše. Pripravek nanesemo na obraz, ter pustimo delovati okoli 20 min. Nato z krožnimi gibi masiramo obraz ali telo, da odstranimo odmrle celice, koža pa pridobi izenačeno in zdravo barvo. Piling na koncu enostavno speremo z vodo. Vaša koža bo očiščena, navlažena in pomlajena.


Zdravilni učinki malin
Maline imajo številne zdravilne učinke na vaše telo. Dokazano preprečujejo nervozo, uravnavajo hormonska ravnovesja in uspešno delujejo proti diareji. Priporočajo se tudi bolnikom, ki trpijo za različnimi boleznimi živčevja. Malinov sok znižuje krvni sladkor in deluje kot zaščita pred virusi, poleg tega pa vas maline napolnijo z energijo in pomirjajo celotni organizem. Maline vsebujejo velike količine vitamina A, zato so odlično naravno sredstvo proti okvaram oči in izboljšujejo vid. Bogat vir vitamina C pa deluje kot odličen antioksidant.
Torej ne le, da so maline okusne, blagodejno vplivajo tudi na našo kožo, zdravje in počutje, zato se priporoča uporaba malin, na več načinov.

Komentarji
2018-05-10T09:17:23+00:00

About the Author:

Top