Z alternativnimi metodami zdravljenja do boljšega počutja?

Sposobnost samozdravljenja – to premoremo vsi!

Vsi organizmi v naravi, cel svet teži k ravnovesju in enako je pri človeškemu telesu. Sodobni človek ima zelo natempirano in stresno življenje, ki se odvija v hitrem tempu, kar posledično za sabo pripelje slabo počutje ali bolečine, ki so nato izvor raznih bolezni. Alternativna medicina trdi, da je zdravje naravno človeško stanje. Vendar mora človek seveda izpolnjevati nekatere nujno potrebne dolžnosti, kot so zdrava prehrana, redno gibanje, pozitivne misli in vse navade, ki so splošno zdrave. Z takšnim načinom življenja preprečimo, da nam pade odpornost, saj se v nasprotnem primeru telo težje regenerira.

V današnjem sodobnem času se ljudje poleg uradne medicine, vedno bolj poslužujejo tudi alternativnih zdravljenj. Čeprav tovrstna medicina ni znanstveno dokazljiva, jo uporablja vedno več ljudi, saj so učinki terapij zelo pozitivni, tako telesno kot duhovno.

Človek je telesno, duševno in duhovno bitje, zato se pri tovrstnem zdravljenju zajema osebo kot celostno, kar omogoča tudi bolj poglobljen pregled v človeka, ter bolezni in morebitne bolečine s katerimi se spopada.

Najpogostejše oblike alternativnih zdravljenj:

  • Reiki
  • Ayurveda
  • Refleksoterapija
  • Limfna drenaža / masaža
  • Akupresura (podobna akopunkturi, vendar se namesto igel uporabijo roke, komolci in stopala)
  • Akupunktura
  • Aromaterapija
  • Hidroterapija
  • Homeopatija

V prihajajočem tednu bomo objavili članke s podrobnim vpogledom v posamezne zgoraj naštete vrste alternativnih zdravljenj, ki vam bodo olajšale odločitev katerega izbrati, če se boste odločili poskusiti s tovrstnimi metodami zdravljenja, v primeru kurative ali celo preventive.

Terapevti, k izvajajo terapije morajo biti za to posebej izobraženi, saj je zelo pomembno kakšen pristop in kakšne izkušnje imajo. Vse več posameznikov se odloča za tovrstne metode tudi v Sloveniji, zato imamo iz leta v leto vedno več terapevtov, ki se ukvarjajo s posameznimi vrstami alternativnega zdravljenja. Nudijo vam raznovrstne terapije, ki so naštete zgoraj in še mnoge druge. Pomembno je, da izberete terapijo, ki bo najbolj ustrezala vam in temu primernega terapevta, ob katerem se boste lahko resnično sprostili, da lahko maksimalno izkoristite storitev oziroma zdravljenje, ki vam jo terapevt nudi.

Komentarji
2018-06-20T08:55:13+00:00

About the Author:

Top